Roy van Breemen is door zijn improvisatievermogen al ruim 19 jaar een meester in het neerzetten van theatrale types en absurde karakters voor televisie- en mediaproducties maar ook voor op de bühne, theater, privé- en bedrijfsfeesten. Vrijwel altijd gepaard gaande met een komische touch. Of het nou gaat om de meest uiteenlopende karakters, tal van treffende imitaties, een wonderlijke ontmoeting in de Efteling of het regelmatig uitlenen van zijn stem, voor Roy van Breemen is niks te gek!

Bij het creëren van de karakters gebruikt Roy in solo of duo-vorm Breemen & Kocken (met acteur Sander Kocken) een relativerende blik op de alledaagse maatschappij. In het dagelijks leven word je met regelmaat geconfronteerd met beroepsbeoefenaars, welke merkbaar met tegenzin hun werk doen, waardoor het vaak snauwende chagrijnen tot gemaakt vriendelijke types zijn. Voor u misschien een ergernis, maar voor Roy een bron van inspiratie!

Als imitator en stem-acteur maakt Roy op professionele wijze van elk detail een lust voor het oog. Van de kleding en de haardracht tot het juiste montuur en natuurlijk het stemgeluid van de neer te zetten bekendheid: aan alles wordt tot in de finesses gedacht. Roy kruipt voor promotie-activiteiten, shoots en optredens in binnen en buitenland met grote regelmaat in de huid van het wereldwijd geliefde personage Mr. Bean. Daarnaast zet Roy met een live-optreden de grootste Topper en flamboyant showbizzfenomeen Gerard Joling neer.

Naast het werk in de spotlights heeft Roy een grote passie voor het werk achter de schermen, samen met arrangeur Hans van Kesteren wordt er volop gewerkt aan videoproducties, teksten en muziek.

Verder is er elk jaar veelvuldig contact met Spanje en de Noordpool om de mooiste tijd van het jaar nog adembenemender te maken. Naast de magische verschijning van de Spaanse kindervriend tijdens shows, intochten en in de media, geeft Roy ook gestalte aan de echte Kerstman die geheel in Amerikaanse look ten tonele verschijnt.